بررسی سالانه ١٠٠ هزار پرونده در دیوان عدالت اداری

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین محمد کاظم بهرامی در دیدار با اعضای دادگاه قانون اساسی تایلند که صبح امروز سه شنبه در دیوان عدالت اداری برگزار شد، این مطلب را بیان کرد.
وی با اشاره به اینکه دیوان عدالت اداری یکی از واحدهای مستقل قوه قضاییه است و براساس اصل ١٧٠ و ١٧٣ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است، افزود: دیوان عدالت اداری ایران دارای ٥٢ شعبه بدوی، ٢٠ شعبه تجدید نظر بوده و مجموع قضات دیوان عدالت اداری ١١٠ قاضی است.
بهرامی اظهار کرد: دیوان عدالت اداری در سال گذشته(سال٩٥) ٢٩٥ مصوبه، آیین نامه و بخشنامه دستگاه های دولتی را خلاف قانون و مقررات تشخیص داد و ابطال کرد .
رئیس دیوان عدالت اداری دو وظیفه عمده این نهاد در نظام قضائی را برشمرد و گفت: یکی از وظایف دیوان عدالت اداری، رسیدگی به شکایات مردم از تصمیماتی است که دستگاه های دولتی و اجرایی دارند و فکر می کنند حق شان تضعیف شده است.
بهرامی اضافه کرد: وظیفه مهم دیگر دیوان عدالت اداری این است که اگر آیین نامه هایی که دولت ، وزرا و یا سایر نهادها تصویب می کنند ، خلاف قوانین جاری کشور باشد، دیوان عدالت اداری می تواند آنها را ابطال کند.
وی خاطرنشان کرد: رسیدگی به شکایات مردم از تصمیمات ادارات دولتی در شعب بدوی بررسی می شود و رای صادر شده از شعب بدوی در شعب تجدید نظر قابل بررسی مجدد است.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: مواردی که از آیین نامه ها و مصوبات دولت و واحدهای دولتی در دیوان مطرح می شود ابتدا در هیات های تخصصی که از ١٥ قاضی تشکیل شده است، بررسی و پس از آن در هیات عمومی دیوان با حضور همه قضات دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار می گیرد تا تصمیم گیری نهایی گرفته شود.

**شباهت دیوان عدالت اداری تایلند و ایران 
در بخش دیگری از این دیدار، رئیس هیات قضائی تایلند اظهار کرد: سیستم قضائی تایلند چهار نوع دادگاه شامل دادگاه قانون اساسی، قضایی، اداری و نظامی دارد که هر یک از این دادگاه ها وظایف مستقلی را برعهده دارند.
رئیس هیات تایلندی گفت: مهمترین وظیفه دادگاه قانون اساسی تایلند، این است که آیا پیش نویس قوانین براساس قوانین موجود است یا خیر و همچنین وظیفه نظارت بر عملکرد اعضای کابینه و مجلس را برعهده دارد.
وی ادامه داد: وظیفه دادگاه قضایی تایلند، بررسی پرونده های حقوقی و کیفری و نحوه تاثیرگذاری بر زندگی عادی مردم است و دادگاه نظامی هم پرونده های کیفری نظامی را بررسی می کند.
رئیس هیات تایلندی افزود: وظایف دیوان عدالت اداری تایلند هم شبیه به وظایف دیوان عدالت اداری ایران است و نائب رئیس دیوان عدالت اداری تایلند هم در این هیات حضور دارد و رسیدگی به شکایات نهادهای دولتی و اجرایی از یکدیگر و همچنین اگر مردم شکایتی از دستگاه ها و نهادها داشته باشند، وظیفه دیوان عدالت اداری است.
وی اضافه کرد: قضات دیوان عدالت اداری دولتی هستند و با گذراندن آزمون در دادگاه های بدوی مشغول به فعالیت می شوند که حداقل سن ٣٥ سال است و در حال حاضر، میانگین سن قضات دادگاه بدوی تایلند، ٤٨ سال است.
وی درباره دادگاه عالی افزود: قضات دادگاه عالی از میان دادگاه بدوی انتخاب می شوند که حداقل سن ٤٥ سال و میانگین سنی قضات دیوان عالی تایلند، ٥٠ سال است و تا سن ٧٠ سالگی می توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
رئیس هیات تایلندی اظهار کرد: بیشترین پرونده های دیوان عدالت اداری تایلند مربوط به سوء رفتار سازمان های دولتی است.
رئیس هیات قضایی تایلند، در پاسخ به سوال رئیس دیوان عدالت اداری ایران درباره تعداد پرونده هایی که در یک سال در دیوان عدالت اداری تشکیل می شود، گفت: حدود پنج هزار پرونده در دادگاه بدوی و حدود هزار پرونده در دادگاه عالی مطرح می شود و در عین حال ١٠ هزار پرونده در دادگاه بدوی و ٩ هزار پرونده در دادگاه عالی هنوز حل و فصل نشده است.
دیدار رئیس دیوان عدالت اداری و هیات دادگاه قانون اساسی تایلند، با حضور سخنگوی شورای نگهبان و جمعی از قضات دیوان عدالت اداری روز سه شنبه در دیوان عدالت اداری برگزار شد که در این دیدار، نائب رئیس دیوان عدالت اداری تایلند، قضات دادگاه قانون اساسی تایلند، نائب رئیس دادگاه تجدید نظر تایلند حضور داشتند.

مقررات درخواست تأمین دلیل...
ما را در سایت مقررات درخواست تأمین دلیل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mohedayat بازدید : 88 تاريخ : دوشنبه 9 مرداد 1396 ساعت: 14:58