اتحاد جماهیر سامانه‌ ای

ساخت وبلاگ

شرکت های ایرانی هر فاکتور فروش را باید در چند سامانه مختلف ثبت کنند!

محمدصادق جنان‌صفت

توتالیتاریسم یک نظام سیاسی است که باورمندان به آن اگر بتوانند آن را به صورت کامل و کامیاب در یک سرزمین و کشور اجرایی کنند آموزه‌های ایدئولوژی خودخواسته‌شان را بر همه حوزه‌های زندگی آدمی و جامعه دخالت می‌دهند و کوشش می‌کنند آن آموزه‌ها را بر هستی واقعیت‌ها استیلا دهند.

آرمان توتالیتاریسم این است که زندگی خصوصی شهروندان را نیست و نابود کنند و هیچ گوشه و کناری برای زندگی خصوصی باقی نگذارند. شوربختانه باید گفت جامعه بزرگ دیوانسالاران ایرانی در هزاران نهاد دولتی و حکوتی وظیفه خود را محو زندگی خصوصی شهروندان در میدان کسب‌وکار با چیزی شبیه توتالیتاریسم کرده‌اند. سازمان سیاسی که این رفتار آزمندانه دیوانسالاری دولتی و حکومتی را پشتیبانی می‌کند نیز راه را برای این راهبرد هموار کرده و می‌کند و در ازای زندگی آن به ۱۰۰ سال تازه از ۱۳۰۰ تا امروز می‌رسد.

با این همه و پس از آنکه راه برای ورود دستاورد نایاب بشر در همین دو دهه تازه‌سپری‌شده یعنی ورود اینترنت هموار شد دیوانسالاران باورمند به آموزه‌های توتالیتاریسم با شتاب راه‌هایی برای گسترش کار خود یافته‌اند و در این سال‌های تازه با گسترش سامانه‌سازی کسب‌و‌کار ایرانیان را زیر چتر استیلای خود گرفته‌اند.

غلامرضا سلامی ‌از مدیران ارشد اقتصاد در بخش خصوصی در صفحه تلگرامی ‌خود شماری از این سامانه‌ها را به نقل از یک دوست خود که فعال صنعتی اسرا است به شرح زیر منتشر کرده است:

از دوستم که در یک شرکت با تولیدات خوراکی کار می کند (شرکتی با اندازه ی متوسط)، خواستم که سامانه های الکترونیکی مختلف دولتی که در شرکت شان با آنها سروکار دارند را برایم لیست کند. آنهایی که یادش می آمد اینها بودند:

« ۱ - سامانه جامع تجارت

۲- سامانه جامع انبارها

۳- سامانه پنجره واحد گمرکی

۴- سامانه معادلات فصلی

۵- سامانه مودیان مالیاتی

۶- سامانه ثبت اظهارنامه عملکرد

۷-سامانه ثبت مالیات بر ارزش افزوده

۸- سامانه حقوق و دستمزد

۹-سامانه جام (برای صورت مالی)

۱۰- سامانه بیمه تامین اجتماعی

۱۱- سامانه فراورده های نفتی (برای درخواست سوخت برای ژنراتور، چون برق صنایع دو روز در هفته در تابستان و زمستان قطع می شود!)

۱۲- سامانه درگاه ملی مجوزها

۱۳- سامانه بهین یاب

۱۴- سامانه یکپارچه کارت بازرگانی

۱۵- سامانه محیط زیست

۱۶- سامانه جامع مدیریت پس از ترخیص

۱۷- سامانه ایران کد

۱۸- سامانه جامع روابط کار

۱۹- سامانه سازمان غذا و دارو(TTAC)

۲۰- سامانه شبکه ملی آزمایشگاهی سازمان غذا و دارو (LIMS)

۲۱- سامانه پیشخوان سازمان غذا و دارو

۲۲- سامانه پیشخوان معاونت غذا و داروی استان مربوطه

۲۳- سامانه آموزش استاندارد

۲۴- سامانه سازمان ملی استاندارد(ISOM)

۲۵- سامانه ثبت شرکت ها

۲۶- سامانه ثبت علائم تجاری و مالکیت صنعتی »

همه اینها برای شرکتی با سایز متوسط! ولی حتی اگر اندازه شرکت خیلی کوچک هم باشد، هنوز با اکثر این سامانه ها باید سر و کله بزند.

هر فاکتور فروش را باید در چند سامانه مختلف ثبت کنند! حتی برای قسمت مالیات، یک فاکتور فروش باید در سامانه های ۴ و ۵ و ۶ و ۷ از لیست فوق به طور جداگانه ثبت گردد. حالا بگذریم از این داستان که ثبت فاکتور هم به این راحتی نیست که بروی وارد شوی و راحت ثبت کنی! قبلش و بعدش هزار داستان دارد. یا مثلاً برای بعضی اقلام خوراکی باید هم از سازمان غذا و دارو جواز داشته باشی و هم از استاندارد، و برای چنین چیزی لااقل با سه تا سامانه سروکار داری......

این سامانه‌ها که ورود به آنها برای هر کسب و کار متوسط خصوصی اجباری شده، آیا چیزی جز توتالیتاریسم اقتصادی است؟ واقعیت این است که دولت‌های ایران به ‌این سادگی دست از سر کسب‌وکار شهروندان برنخواهند داشت. بخشی از این دخالت‌ها با توسعه ‌اینترنت از رودررویی فیزیکی به دنیای دیجیتال منتقل شده و بوروکرات‌ها سر از کار مردم در می‌آورند و نیز سهم خود را مطالبه می‌کنند. حالا اتحاد جماهیر سامانه‌ای جای اتحاد جماهیر سوسیالیستی را گرفته است.

در صورتی که یادمان باشد به تازگی مدیران یک نهاد فرهنگی از راه‌اندازی یک سامانه برای اینکه خوانندگان کتاب‌های منتشر‌شده خبر داده‌اند و نیز اعضای مجلس انقلابی از تاسیس سامانه رصد روش زندگی در اجرای برنامه هفتم گفته‌اند ابعاد داستان گسترده‌تر خواهد شد.

* این مطلب در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.

مقررات درخواست تأمین دلیل...
ما را در سایت مقررات درخواست تأمین دلیل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mohedayat بازدید : 7 تاريخ : چهارشنبه 13 تير 1403 ساعت: 7:52